Karta Menu
PRZYSTAWKI
Moskol, panierowana kaszanka
oscypek, sos ziołowy
Rydze smażone na maśle
grzanki ziołowo – czosnkowe
Moskole
rydze marynowane
Oscypek grillowany
orzech włoski
Swojski chleb
ogórek kiszony
ZUPY
Krem bryndzowy
oliwa dyniowa / grzanki / pestki dyni
Pikantna zupa z pstrąga
góralskie hałuski / seler naciowy / jajko / dymka
Rosół drobiowo-wołowy
góralskie hałuski / marchewka / natka pietruszki
Pomidorowa
śmietana / ryż
Żurek
biała kiełbasa / ziemniaki / jajko
Kwaśnica z kapusty
kiszonej na Kalatówkach
wędzone żeberko wieprzowe / ziemniaki
DANIA GŁÓWNE RYBNE
puree ziemniaczane, limonka
DANIA GŁÓWNE MIĘSNE
ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana
smażony na smalcu,
kapusta zasmażana ze skwarkami
z szarpaną wieprzowiną52 pln
moskol, konfitura z czerwonej
cebuli, sałata, ogórek kiszony, frytki
pieczywo
DLA DZIECI
cukier puder
SAŁATKI
oscypek na ciepło burak pieczony, granat,
pomidor koktajlowy, grzanki, sos vinegrette
kurczak grillowany. grzanki,
pomidorki koktajlowe, sos a la cezar
DANIA MĄCZNE
jagnięcina z cząbrem, sos grzybowy
oscypek, rydze marynowane,
bryndza, kapusta kiszona
cebula karmelizowana
sos rydzowy, śmietana
oscypek, lazur błękitny, mascarpone
mozarella, szynka
sos z grzybów leśnych
cukier puder, owoce
DESERY
słony karmel, sorbet mandarynka
karmelizowany słonecznik
śliwka, sos piernikowy
sos waniliowy, lody
cukier puder, owoce